Una pistola en cada mano



Cred că nu divulg niciun secret de stat când spun că femeile, atunci când se întâlnesc, discută, printre altele despre bărbați, relații, povești de succes sau despărțiri furtunoase. Surpriză sau nu, și bărbații abordează astfel de subiecte la întâlnirile lor, deși am vaga senzație că diferă atât tonul cât și patosul cu care se discută. :)

Ei bine, filmul Una pistol en cada mano, prezintă frânturi din viața unor bărbați maturi care se confruntă cu situații despre care auzim în mod frecvent însă nu știm exact ce trăiri sau ce sentimente provoacă în cel care le experimentează.  Regizorul Cesc Gay ne pune la dispoziție un loc în culisele acestor trăiri, de unde putem vedea exact cum reacționează bărbații. 



Nu e o analiză psihologică, nici măcar o explicație a unor comportamente, ci o ilustrare perfectă, dintr-un unghi foarte bun, a bărbatului matur din societatea europeană, care fie a înșelat, fie a fost înșelat, fie se gândește să înșele, dar cel mai important, se vede clar că înăuntrul lui se dă o mică-mare bătălie pe care nu știe neapărat să o gestioneze. Secvențele filmului, deși nu decurg unele din altele, nu respectă un fir narativ neapărat, te încântă și-ți mențin atenția  prin profunzimea dialogului, prin lungimea perfectă a tăcerii dintre răspunsuri, uneori prin absurdul situației și printr-un comic subtil, declanșat de toate lucrurile enumerate mai sus, de genul râsu-plânsu. Filmul mi-a dat un sentiment de veridicitate, de real și a mai făcut puțină lumină în înțelegerea zbuciumului interior masculin.


Mi-a amintit de un alt film, Chilean de data aceasta – Gloria – unde Paulina Garcia face un joc minunat si prezintă povestea unei femei mature în căutarea binelui emotional, tradus printr-o relație, însă experiența îi demonstează că cea mai importantă relație înainte de toate, este cea cu tine însăți. Un must, must see. 

Deci, până să ne regăsim în filme, să încercăm să ne regăsim în noi. Putem avea surprise frumoase! Spor la vizionat și gustat filme!


Cu drag,
Ana :)

P.S.: recenzia o puteți găsi și aici

Comentarii